Frågor till Stockbowls spelarmöte den 19 augusti 2018.
 • Följande regeländring föreslås.

  Ett lag kan bara lägga bounty på lag som spelar i samma liga som en själv. Dvs. ett Open Season 12 lag kan inte lägga bounty på ett lag som spelar i Säsong 26 eller vice versa. (Grupp spelar ingen roll)
 • Hm. På något sätt känns detta som en fråga jag är skyldig för ;)

  Jag håller med i sak men gillar inte att behöva begränsa spelares valmöjligheter.
 • @Mord82 Du får absolut inte känna att du gjort något fel, varken moraliskt eller regelmässigt. Jag tycker du gjorde helt rätt, och skulle kanske göra likadant i ditt ställe.

  Fluffmässigt är det också tveksamt, eftersom bounty kan komma att läggas på spelare som är mest lätt-dödade, och inte de som är bäst. Till exempel ett Ogre-lags Ogres klara sig utan bountys medan dess snotlings kommer att alstra bounty.
 • Varför ska man inte kunna göra det?

  Ett lag i open kommer ju potentiellt spela mot det laget som dom placerar bounty på.

  Vad har hänt eftersom detta kom upp?
 • Om jag förstår allt rätt har vid åtminstone två tillfällen bountysystemet använts för att försöka slussa pengar från ett lag till ett annat. Jag uppfattar det som helt emot idén med systemet, och håller därför med inledande posten i denna tråd.
 • Jag tycker regeländringen låter bra.
 • Jag ser det som fel att man sätter en bounty på ett lätt mål med syfte att slussa pengar från ett låg till ett annat.

  Dock om man med ett open lag lägger en bounty på ett svårt mål i ligan med syfte att ge mer tryck på den spelaren så ser jag det som ok.

  Jag har gjort det senare. Sen om det blir att mitt ligalag lyckas ha ihjäl en av de jag satt bounty på så blir det bara en bonus.

  Hela tanken med bountys måste väl vara att förändra hur andra spelar. Finns en bounty på en spelare så kanske jag spelar hårdare mot hen alternativt mer defensivt med min spelare som fått en bounty.
 • Problemet med ditt sätt att tänka @Morn82 är att det fortfarande finns ett kryphål som någon med mindre utvecklad känsla för fair play kan utnyttja.

  Jag tror att bountysystemet kom till i en miljö där det inte fanns mer än en stor liga i taget, därför måste reglerna modifieras.
 • Bounty kom till för att krydda fluffet i ligan och spelet, i en tid då Treasury adderades Team Value för att summera Team Rating. Det var ett sätt för lag med låg spelaromsättning att kunna omsätta sin Treasury, samt att ge en morot till den som lyckades dräpa en spelare med pris på sitt huvud.

  Idag med den stora mängd lag vi har (312 aktiva) ser jag att risken finns för mygel med Bounty. Jag stödjer MartinS förslag med att begränsa Bounty endast till mellan lag i samma liga.

  Jag skulle även ge Commish fria händer att ta bort Bounty som utlysts tvivelaktigt. Exempel: Jag startar ett Ogre lag, köper in 11 runts för 220k, har 780k jag kan dela ut som Bounty, efter att ha spelat en säsong eller så redraftar jag laget och får nya pengar att fortsätta med.
 • Det är faktiskt snyggare än du tror @NIWnW. Som reglerna ser ut nu kan du redrafta ett lag närsomhelst. Det innebär att alla lag som startar kan köpa 11 av sina billigaste spelare, pumpa ut lite bounties, och sedan redrafta för en miljon, och starta som vanligt.

  Lite för enkelt att svina IMHO.
 • Säger som jag brukar; nån ordning o reda får det ändå vara!
 • Jag hade skapat ett Snotlinglag (eller Runts är de nu kanske) använt mina 780k, satt bonties på alla spelare i Pellevins huvudlag, redraftat och gjort det igen!
 • Dock så går det bara att sätta max 2 bountys (på sammanlagt 50k) mellan varje match.
  Så du måste spela över 14 matcher för att kunna sätta 780k o bountys
 • Nedrans. Där rök planen att gå med i stockbowl ;)
 • Dessutom kan du inte göra det två gånger då du inte får ut redraftkassan som cash. Och så kanske jag skulle börjat gråta, och det vill nog ingen se.
 • Morn82 said:

  Dock så går det bara att sätta max 2 bountys (på sammanlagt 50k) mellan varje match.
  Så du måste spela över 14 matcher för att kunna sätta 780k o bountys  Samt rulla expensive misstakes mellan varje match.
 • Ett regeländringsförslag:
  I Stadium reglerna står det att man kan försöka flytta in i Stadion som man just spelat på, om det var ngn av de 24 udda stadiorna (med extraregler).

  Jag föreslår en ändring att man bör även kunna ha en normal Stadion som hemma arena.

 • Martin08 said:

  Ett regeländringsförslag:
  I Stadium reglerna står det att man kan försöka flytta in i Stadion som man just spelat på, om det var ngn av de 24 udda stadiorna (med extraregler).

  Jag föreslår en ändring att man bör även kunna ha en normal Stadion som hemma arena.  Självklart borde man ju kunna det