Elegans, Blood Bowl och middag
 • Kalla mig gärna uttråkad småbarnsförälder, med små glädjeämnen i livet :o).
  Men jag går fortfarande och småmyser, när jag tänker på vår underbra helg i Borlänge och funderar på,
  hur kan man ta detta till en ytterligare nivå?

  Jo, jag tänkte så här:
  Om alla som vill vara med är 18 år eller äldre och det är kostym som dress code, det ingår lunch under lördagen och när sista matchen för lördagen är spelad så bjuds det till tre-rätters-middag. Kanke tillgång till en öl- och vinbar efter lunch på lördagen. Någon form av lättare förtäring i pausen mellan matcherna på söndagen, typ "matig"macka med läks/lättöl.

  Skulle detta känns kul, hur mycket kan folk tänka sig att betala för ett sådant arrangemang och hur långt åker man för en sådan tillställning?
 • Jag är gärna med, och kan tänka mig att resa en bit.
 • Jag är fett på. Kan tänka mig hjälpa till med själva BB-arret om någon annan håller i catering och bar.
 • Låer ju lysande, har lagt ut lite krokar om det senare
 • Så länge man nekas inträde om man ligger under dresscoden kostym för värre än världsvält och trippelskallar är när folk blandar ihop dresscode kostym med kavaj och sedan i extremfall tror att kavaj innebär något annat är just kostym.
  Det låter sjukt trevligt men misstänker att det krävs längre tid än vanligt att planera in att komma. Vad säger NAF om klädkod och åldersgräns förresten?
 • Jag är helt klart intresserad. Låter som en rolig idé :)
 • Jag äger ingen kostym och vill gärna spela med pöbeln i mysbyxor eller shorts. Därför tror jag inte det är ett arrangemang för mig. Mat och fin dryckeskultur är jag dock oerhört för.
 • Det var väldans vad det var kostym i denna hobby :)
 • Tanken är att det ska vara en rolig grej. Se det lite som som svenska BB-galan. Ett tillfälle att ses lite uppklädda till skillnad från 95% av övrig tid vi spelar med varandra i vardagsklädsel. Äta lite gott och dela ut några priser, men istället för att godtyckligt nominera och dela ut dom, så gör vi som vanligt och spelar om dom.
  Vad gällande, NAFs åsikter riktar jag frågan vidare mot mer rutinerat folk. @mago kanske har lite koll? Eller för all del vem som helst som är van att fixa turnering.
 • Så länge det inte tas så hårt på dresscoden utan det räcker med att man gjort någon ansträngning för att vara uppklädd så skulle jag vara på.
 • Rätta mig om jag her fel men NAF-reglerna säger väl att det ska vara öppet för alla, så jag tror inte att man kan neka någon på grund av kläder eller ålder. Jag är helt för idén i övrigt.
 • Problemet med att inte ha 18-års gräns är att det blir omöjligt till alkoholförsäljning dryck till middagen
 • man kan kanske ha två sorters biljetter, en för 18+ och en för yngre. Eller så skiter vi i att skriva något om det då alla som spelar BB är 25+ typ
 • Sant och dress code, borde ju inte spela roll, då alla är välkomna om man klär upp sig.
 • Man kan ju skita i att NAF-ranka turneringen om det ses som ett problem i NAF-ögon. Eller så kan man göra som coma och inte vara med. Att lira Nurgle IRL kan väl knappast vara okej bara för att det ska vara öppet för alla?

  Det körs ju Fancy Fanatic här i byn med just dessa restriktioner så helt omöjligt kan det ju inte vara.
 • Jo, turneringen måste vara öppen för alla för att NAF-sanktioneras.

  Mer info HÄR.
 • Nu har jag fått svar från alla jag kontaktat ang ett sådant här arrangemang.
  Den kravspec. Jag skickat ser ut som följer:

  Lokal för spel 20-40 pers lördag 08.00-ca21 söndag 09.30-ca16.30
  Enklare lunch med läsk/lättöl/bubbelvatten lördag
  Tre-rättersmiddag inklusive 1 öl, 1 snaps, 2 glas vin och 1 avecc.
  Matigare macka inklusive läsk/lättöl/bubbelvatten söndag
  Tillgång till öl-/vinbar där man kan köpa sig en kall efter lunch lördag, samt kaffe hela helgen

  Samtliga tillfrågade lämnade ett ca pris på 1300-1500 per person
  Känns detta orimligt dyrt?, med tanke på vad som ingår, och är folk beredd att betala så mycket får en sådan "all inklusiv" turnering?
  De mest intressanta erbjudanden jag fått är i Uppsala, så det ska vara lätt med logistiken för många.

  Jag fortsätter titta på allternativ, där man caterar maten och fixar allt själva, men då försvinner ju lite av kännslan i elegansen
 • Det är rimligt dyrt om det är garanterat väldigt bra mat tycker jag. Om jag ska lägga de stålarna så vill jag verkligen ha en middag som blåser strumporna av mig, annars känns det inte riktigt värt det för min del.
 • Jag kommer om detta händer
 • För dyrt för min smak tyvärr...
 • Jag är intresserad men jag tycker också att det verkligen vara en bra middag för att det ska kännas värt det priset
 • Jo det är ju en slant. Men man får ju allt serverat och all mat hela helgen och även viss dryck. Så deltat mot en "vanlig" turnering är ju inte jättestort. Men jag förstår att det känns ganska dyrt.
 • Jag är lätt med
 • Jag är intresserad, om jag är ledig den helgen. Är datum spikat?
 • Nä inget datum satt än. Vill gärna få lite koll om det finns intresse först. Om vi blir nog många intresserade kan vi ju diskutera datum när det kan passa.
 • Om datumet och livet i övrigt tillåter kommer jag. ;)
 • Vill ni att det blir i höst eller till våren? Så kan jag höra med det bästa alternativet, vilka datum som är möjliga
 • Har fått ett nytt bud. Lokal plus mat ca 500/person. Men då får man betala önskad alkoholhaltig dryck till middagen själv. Och det blir lite längre resväg för folk norr och öster ifrån. Än Uppsala alltså, denna offert är i min gamla hem by kristinehamn.
  Känns det mer lockande? :)
 • @emilskaya: Kristinehamn! Jag tyckte väl att du var rätt så lik Kapten Romgrogg.
 • Det låter ju utmärkt. Att låta alkoholhaltig dryck vara utanför grundavgiften är nog bra då det ofta finns de som inte vill ha alkohol.
 • Kollade hotell där. Ser inte alls illa ut. Kristinehamn låter utmärkt.
 • @stareater Jo han är lite rundare och tunnhårigare bara :)

  @duckwing det hade funnits ett alkoholfritt pris vilket som, men det är alltid bäst att ta i i överkant när man uppskattar priser
 • Rimligt pris för en OK trerätters tycker jag ligger på kring en tusenlapp för bara maten. Är det en riktigt bra restaurang så känns 1500 för bara maten klart rimligt.
  Ska man hålla hög klass tycker jag man bör satsa på riktigt bra mat.
  500/pers för mat och lokal känns som ett bra pris för en vanlig turnering där taskig mat ingår men vill man spela på elegans och klass så bör fokus ligga på lokal och matkvalitet. Vidare så bör man tänka på att beroende på antal rätter måste dryckeslistan utformas därefter. En stor stark gör sig bra med pizza eller burgare men beroende på meny så måste en viss klass hållas där alternativen inte är toksöt cider, husets röda/vita, ljus lager eller tafflig ale.

  Jag gillar dock tanken på en färdig meny där basdryck ingår (läs öl, vin, avec). annars så frångår man lite konceptet med ett färdigt arrangemang.

  Är tanken en turnering där mat ingår så är det en annan sak. Men bilden jag fått av eventet är att ha en uppklädd samling, trevliga lokaler och god mat. Kort och gott inga jeans, jympaskor eller billiga lösningar. Det som känns relevant är lättare lunch, bankettmiddag och lunchlösning söndag. Drar du det till restaurangpriser och ignorerar lokalhyra drar det iväg rejält så vad man får blir oavsett ett riktigt bra pris. Sätta ett tak kan då vara viktigt och sätta sen på jämna femhundingar tror jag är bra. Personligen skulle jag nog se en turnering för 1500 eller 2000 mer intressant än en för 1000.
  Jag skulle hellre betala med för att spela i Sundvalls Stadshus, på kungliga Operan eller i turning torso än i lokala pizzakällaren.

  Sedan för att få komma med lite gubbgnäll så tycker jag att bryta en dresscode eller en tanke med ett arrangemang är nonchalant och kan förstöra för andra. Lite som att man på en maskerad är den enda som klär ut sig så är det aldrig OK att vara underklädd.
 • 1500 för bara mat skulle jag aldrig betala men med lokal för turneringen inräknad och riktigt bra mat skulle jag kunna betala det.
  Dresscode är jag egentligen emot i alla sammanhang. Det viktigaste bör vara att alla har ansträngt sig på något sätt för sammanhanget och inte att de måste nå upp till en viss standard. Det finns nog jeans också som är så flådiga att de kan räknas som att vara uppklädd (teoretiskt sett).
 • Matkvalité är ju inget man kan garantera, då det är ytterst subjektivt. Så långt kan jag ju säga att för 1500 så blir det ju inte operakällarkvalitet på maten för hela helgen hur mkt man än vill.
  För 1500 kan jag lova riktigt bra och trevliga lokaler, mat av god kvalité om än inte av lyx dito. Ölen till maten kommer att vara av Tuborg grön kvalitet och vinet kommer att vara ok men inte mer.

  @Thursablot min vision av evenemanget är en helg i kostym och med bra mat och service. Men om det bara blir du, jag och Pellrvin som ställer upp på prisnivå och dresscode så blir du inte mkt till turnering :). Då är åtminstone jag beredd att sänka kraven lite. Dock inte till gängse klädstandard på turnering, utan kan tänka mig uppklätt efter personligförmåga.

  Jag personligen tycker 1500 alternativet i Uppsala är en bra deal. Då lokalerna är jättetrevliga och matkvaliteten är godkänd.
  Självklart kommer det finnas ett billigare alkoholfritt pris. Oklart i nuläget dock hur mycket.
 • Jag vill så gärna men har så sjukt kasst med pengar. Blir det i Uppsala kan jag nog sova gratis och kanske lura med en eller två jeppar så räkna mig som 73% på.

  Är helt med på Thursablots "gubbgnäll". Har man inte eller vill man inte köra kostym eller vad för dresscode som nu gäller så kommer man inte. Punkt. Men det är jag det. Har ju fasen en snygg rosa slips ...
 • Har blivit ombedd att ta tag i Bloodbowl delen av arrangemanget, dvs inte middagar eller massage med mera utan regler typ. Vill någon hjälpa till så hör av er.
 • Jag håller med @thursablots gubbgnäll. För den som inte tycker om arrangemangets premisser finns det andra turneringar. Kanske skippa naf-ranking, för att få friare händer i upplägg?
 • Skippas NAFrankingen blir det mindre intressant. Förstår dock inte varför det skulle kunna innebära problem. Dresscode och höga anmälningsavgifter finns redan på andra NAFsanktionerade turneringar.
 • NAF ranking är ett måste tycker jag också
 • @emilskaya: Va i, inte bara jag som är gammal Kristinehamnare?

  Blir det Kristinehamn så kan jag ju bo hemma hos mina föräldrar t.o.m :)
 • Just nu lutar det åt Uppsala då lokalerna är mkt trevligare men inget är bokat ska försöka kolla lokalerna både i k-hamn och Uppsala nu på semestern och träffa de som är ansvariga på respektive ställe
 • Av nyfikenhet, vilket ställe i Kristinehamn är det som är aktuellt?
 • Dom som gett bäst pris är bowlingen, men jag funderar på att kolla vad hembygdsgården kostar och ta maten från bowlingen. Då jag vill att det ska vara lite trevligare lokaler.
  Jag är ju dessutom björneborgare om man ska vara petnoga :)
 • Jag har nu bokat lokal och diskuterat middagen med Värmlands nation i Uppsala datum är satt till 31/-1/2, blir vi inte minst 10 pers före december kan jag avboka utan kostnad.
  Exakt pris kommer jag att få till veckan

  Ska försöka få upp en mer officiell tråd/hemsida så fort som möjligt.