House Rule Star Players
 • Jag har som vanligt tänkt lite och hittat på en house rule som säkert behövs modifieras lite om det skulle vara nått för stockbowl.
  När ett lag retires,eller om en spelare retire eller om nån spelare lämnar laget pga en concede,så tänkte jag att om en spelare i laget har SPP 76+ så skulle den spelaren kunna anmäla intresse till att bli en star player.
  Tex efter denna säsong är slut så kommer We Eat U ha spelat så många matcher att dom hamnar utanför ordinarie säsong,då tänkte jag att Max Ernst skulle lämna laget och bli en Star Player som alla som kan ha Ogres skulle kunna hyra i framtiden,och då skulle han kosta så mkt han är värd enligt sitt Player Value just nu 290K och samma skills och stats som han har när han går från lag till Star Player.

  Så tex skulle Max Ernst kosta 290k ha MA:5 ST:6 AG:3 AV:9 Skills: Mighty Blow,Thick Skull,Throw-Team Mate,Bonehead,Multiple Block,Break Tackle,Juggernaut

  Men efter man anmält en spelare till Star Player så hamnar han i utvärderingsbåset,vilket enkelt består av en omröstning här på SWEBBA tex som jag kan hålla i,det som behövs är ju att admins fixar en länk på hemsidan med stats på våra egna house star players.

  Vad tycker ni,kom gärna med egna förslag och rösta gärna,ha det bra där ute och krossa på =)
  Vad tycker du om förslaget
  1. Tycker du Vikings förslag är bra ?8 votes
    Jag instämmer inte,tycker vi ska ha det som det är.
    50.00%
   1. Jag instämmer med förslaget,det var ett bra förslag.
    37.50%
   2. Va fan Viking förslaget suger och sluta komma på House Rules i framtiden.
      0.00%
   3. Vem orkar bry sig.
    12.50%
 • Jag är nog generellt ganska konservativ när det kommer till sånt här och vill helst hålla allt i linje med som det är skrivet i efter reglerna som alla andra spelar efter och klickade därför i "Jag instämmer inte"- alternativet.

  Med det sagt så kan jag dock se fluffvinsten i det hela, så jag tycker inte det hela är helt åt helvete. Skall det införas så bör man lägga in lite begränsningar av typen:
  1. Det är svårt att bestämma ett rättvist TV-värde för en spelare. En spelare bör definitivt ha högre TV som star player än han hade som ordinarie spelare. För säkerhets skull bör man nog ta i överkant. Max skulle kanske ha ett Star TV på 400 eller så, men det finns de som är bättre på att värdera det än jag.
  2. Det borde finnas en begränsning på hur många Stockbowl-Starplayers det får finnas. Exempelvis kan det läggas in begränsning på max en per ras eller maximalt 10 totalt. Skall en läggas till efter det måste en annan pensioneras.
 • Håller med dig på båda punkter,speciellt tvåan max 10 och röstas en ny in så ska en röstas bort,den punkten gillade jag väldigt mkt.
  Och helt ok du inte gillar mitt förslag,det är ju meningen med det hela,och jag välkomnar alla synpunkter,men jag är ju 200% för fluff som sagt =)
 • Vanliga starplayers kan inte dö (enligt Stockbowl houseroule). Ska samma regel gälla dessa tycker du? Att de blir odödliga?
 • Oooh, det var en intressant fråga. Min första tanke var att de klart skulle vara odödliga, men det är inte så självklart ändå.
 • Hmmm svår fråga,men jag får nog säga att jag tycker dom blir odödliga då,eftersom kanske 2 personer hyr in samma star i två olika matcher under nån timme emellan,då behövs ju inte sidan uppdateras på en gång efter varje match en stockbowl star är med,men endast för enkelhetens skull isåfal lskulle jag tro,men dom kan ju bli utröstade med mooselords utmärka ide i punkt 2 =)
 • Jag tyckte ju förslaget att de faktiskt kan dö, men kan apotekas, är intressant.
  Begränsar lite livslängden och skiljer dessa från vanliga odödliga star players.
  Att två coacher nyttjar samtidigt känns som en rätt liten sannolikhet samt att i det alternativa världen vi pratar om vet vi inte vilken match som spelas först egentligen.
 • @Jox. Enligt reglerna så kan man inte använda en apotekare på en star player (sidan 69). Tycker du man ska tillåta apo på de nya star players bara? Eller hur tänker du?
 • Förmodligen måste man dubbla priset för sådana här spelare om de skall bli Starplayers. Dessutom skall de väl ha skillen Loner.
 • Jo lite så tänkte men att dör de så dör och får skador etc. Nåt mellanting mellan riktiga starplayers och mercernaries.

  Vet inte om är särskilt bra men ser en risk med att alla raser kanske inte får några "nya" starplayers och då får en nackdel jämfört med andra raser varför dessa bör försämras så att anledningen till att man tar dom är mer av fluff karaktär än kompetetiva skäl.

  Lite OT: men ser gärna att fler raser spelas och att lagen blir jämnare. Kollar man på nafc som spelades nyligen så är det ganska samma raser som spelas (iochförsig turnering som skiljer sig från liga etc) men tvivlar på att det kommer så många extra starplayers till stuntylagen om kravet är 76+ SPP och/eller [SB] -statusosv. Undantaget då Big guys ex ogres.
 • vet ju att det finns en liga, men minns inte vilken, som kör med att starplayers får skador. så om du hyr in morg i en match och han drar på sig -ST i den matchen så kommer alla andra som hyr in honom i efterföljande matcher ha en något klenare morg.

  men de kör inte med 'hemmagjorda' starplayers. och vet inte om de tillåter apo på starplayers, men skulle tro det.
 • Men Jox ide om att låta Stockbowl Stars bli skadade men att man kan använda apo på dom,var helt ok,just för livslängden på dom,och ang att det kommer bli väldigt dåligt med stunty stars,kanske det motverkas just om vi har denna möjlighet,jag vet jag skulle lätt kunna försöka få upp en gobbo eller fling till 76+ bara för att =)
 • Roligt påhitt! Det går lite mer åt spelaretrading hållet, som är mycket utbrett i olika lagsporter idag.

  I den första ligan jag deltog i, hade man en husregel som gjorde att man kunde köpa andra lags retirade spelare. Men det var på 90-talet, då massor av konstiga obalanserade påhitt existerade... :)

  I alla fall, så fort en skadad spelare, eller en spelare med bara vanligt första starplayer roll, eller vad det nu var för spelare, retirades, så hamnade den på en lista. Ifrån den listan kunde alla handla permanenta spelare till laget, förutsatt att det var rätt ras och de positionerna inte var fyllda redan i handlarens lag.
  Laget som retirade sin spelare fick lite pengar för honom (skador sänkte värdet på spelaren).

  Fördelen var att ett lag som hade dött många spelare (det dog mycket mer spelare i 3rd än nu), kunde snabbt och billigt fylla laget med skadade spelare som ofta hade någon skill. Detta var innan journeymen, så det fyllde en viktig funktion för att slippa starta en match med för få spelare.

  Idag har vi "mercenaries" istället, men det är inte riktigt lika roligt.
 • Jag vill gärna hålla det så nära CRP/LRB6 som möjligt, mest för att det är så det spelas i turneringar och online.

  Om en houserule ska läggas till ser jag hellre att den handlar om hur man spelar (no dice hogging, no illegal procedure, gentleman conduct, osv), än att lägga till något extra till de befintliga reglerna.

  Vill några utforska tweakade system i en sidoliga under Stockbowls vingar, så är jag för det.

  @Viking: +++++ för en rolig idé, dock!
 • @Viking Vilken cool idé! Fler sådana. Om det ska funka måste det dock enligt mig följa vanliga reglerna för Star Players så mycket som möjligt, Loner läggs till, motståndaren måste godkänna bruket och husregelspelare ska inte kunna användas i vanliga ligan. Dessutom måste de kunna anlitas av alla lag annars blir vissa raser premierade.
 • Önska fler ville detta.. Detta är en sån sjukt bra idee Viking.
 • jag tycker också det men röstningen så vann valet att inte ha med dom reglerna
  men man kan ju alltid skriva en motion till årsmötet =)
  tack ändå för att du gillade ideen
 • Jag har kört något liknande tidigare för att helt enkelt kunna skapa fler Stars åt lag.

  Vad gäller kostnad är allt helt åt fanders vad gäller kostnadsformel. En del spelare kostar helt enkelt summan av allt (räkna Loner som General skill) medan andra är helt verklighetsfrämmande.

  Vill ha det men orkar inte bry mig eftersom det blir en lokal grej.