Bubble Season 14
 • Har börjat knåpa ihop lite info nedan, kommer uppdateras allt eftersom....

  Skulle jag missat något ett helt enkelt skrivit något fel är det bara att skriva en rad så styr jag upp det.

  Organisation

  ¤ Sista anmälningsdag för lag har vi tagit bort, vill någon hoppa in under säsongen så får man göra det. Detta eftersom vi har tänkt att spela vissa matcher mer "offentligt" för att locka nya spelare till ligan. Så länge man skänker en slant till Blood Bowl fonden (se nedan) så är man välkommen.

  ¤ Säsongen kickar igång omgående, säsong 13 är inte färdigspelad än men pga sjukdomar etc så har slutspelet dragit ut på tiden, men vi som fortfarande är med i finalspelet är alla eniga att vi inte ska hindra denna säsong för er övriga att komma igång.

  ¤ Kostnaden för deltagande i ligan brukar vara 50kr/ coach, vilket inkluderar slutspel. Betalning sker genom att föra över pengar till Bloodbowl-fonden på: 8420-2 993 994 942-7 (Swedbank.) Swish går också bra 0-SJU-0 393 393 ETT. Man får även betala i natura, med natura menas det att man kan svänga förbi med 3-8st (beroende på humör, man kanske helt enkelt tänker spela en match och ha lite kul samtidigt varav antalet 8 (fyra var) finns som en betalningsmetod :)) Mariestad Old Ox. No money = No prices, No playoff.

  Men jag har som förslag att vi kör denna säsong "gratis", jag har en hel del priser över sedan tidigare säsonger som aldrig blivit valda så jag tänkte vi slänger in dem till denna säsong :) Protester på detta? Vill man skänka något iaf så är det ok, jag kommer ändå köpa in en vinnarkopp :) Sedan har jag faktiskt inte koll på om alla betalade in för förra säsongen?

  ¤ Ligan avslutas med ett slutspel, preliminärt slutar open season (förslagsvis) söndagen den 30:e april. Då kommer vi nog lyckas att klara av ett slutspel och få en vinnare innan sommaren kickar igång och en eventuell Pre-Season för säsong 15... hoppas jag.

  ¤ Slutspelet: Är inte spikat, men det kommer gå fort. Troligtvis väljer ettan (vinnare av ligan) sin motståndare (ett lag som slutade på nedre halvan av liga), sedan tvåan osv. Alt om vi blir lagom till antalet gör vi två poler.

  ¤ Det är tillåtet att starta ett nytt lag under ligans gång om man tröttnar eller det går för dåligt. Det nya laget övertar det gamla lagets placering (poäng) i ligan men alla inspelade pengar och SPP är förlorade. Det nystartade laget får vara av en annan ras.

  ¤ Matcher registreras via BUBBLE-Systemet Kontakta @Snow om du behöver ett konto eller för andra frågor gällande systemet.

  Regler

  Blood Bowl Competition Rules (LRB 6.0) är de regler vi har använt oss av, men till kommande säsong kommer vi att köra reglerna från Blood Bowl 2. Ska kolla om jag hittar en pdf jag kan länka till här men tills vidare är det dessa skillnader som finns som jag kan komma på såhär på rak arm:

  1. Kort kostar som de gjort förr, och gratiskorten tas endast ur lekar med priset 50k.
  2. Vi tillåter Slann, Brettonian, Khorne, Apes of Wrath och Woodland, men i övrigt de nya rostren.
  3. Guffle Pusmaw ersätter Grashnak Blackhoof som Star Player för Nurgle. Då har fortfarande
  alla raser sex olika Star Playeralternativ.
  4. Vi kör med arguing och head coach-regeln vid fouls.
  5. Vi tar till oss ändringarna kring skillsen pling on, weeping blade och timmmmber.
  6. Wizards finns inte mer.
  7. Expensice Misstakes
  8. Human Catchers kostar numera bara 60k
  9. Coacher nominerar tre spelare i sitt lag, och slumpar sedan MVP mellan dessa tre spelare (som vi har haft som house rule tidigare är nu printat i regelboken).

  Mer info om "expensice misstakes":

  image" border="0" />

  Frågor:

  1. Vill vi köra med de nya korten? Själv säger jag nej då de är för obalanserade och att det krävs att någon av de som ska spela har köpt den nya utgåvan för att få tillgången av dem.
  2. MVP-Regn - Är det något vi vill ha denna säsong?

  ¤ Khorn
  image

  ¤ Woodland
  image

  ¤ Apes Of Wrath
  image

  ¤ Bretonnia
  image

  Övrigt bra att veta:

  ¤ Illegal procedure används enligt regelboken om inte båda coacherna tycker annorlunda.
  ¤ 1000k i startpengar.
  ¤ Star players är tillåtna. Notera att dessa ska vara någorlunda WYSIWYG och inte en vanlig lineman med nummer 3.
  ¤ Lag som innehåller omålade spelare kan aldrig få positiv FAME (för vem hejar på ett färglöst lag?), detta gäller dock inte under pre-season, där laget får spela färglöst eftersom deras matchtröjor kanske inte hunnit blivit tryckta än.
  ¤ Garanterade winnings: Om ett lag får winnings under 30k (inklusive FAME, Fan Favourite etc.) så ökas dessa winnings automatiskt till 30k.
  ¤ Om en spelare missar en överenskommen match utan förvarning så räknas det som concede.
  ¤ Man får inte spela två matcher i rad mot en och samma coach utan måste minst ha en match spelad mot någon annan där emellan innan man kan mötas på nytt.
  ¤ Ingen övertid i grundserien, bara i slutspel.
  ¤ Fyra minuter per runda rekommenderas i grundspelet och kommer användas i slutspelet om en coach vill det.

  - Förlängning - Specialregler som gäller då.

  1. X*4 rundors halvleks-spel, där X är antalet halvlekar.
  2. Golden Goal. Dvs det är direkt slut när något av lagen lyckas göra TD.
  3. Man slår ingen kick-off table, det blir alltid [4] perfekt defence för kickande lag.
  4. Man slår ett slag på väderlekstabellen vid varje övertidshalvlek startar.
  5. Man lottar om vem som får börja reciva.

  Om två eller flera lag slutar på samma poäng gäller följande:

  1. Flest TD
  2. Flest CAS
  3. Bäst +/- TD
  4. Bäst +/- CAS
  5. Lyckas det vara lika efter ovanstående 4 punkter så får coacherna kommer överens om ett alternativ: Armbrytning, lottning,eller spela en förlängningsmatch mellan varandra. OBS! Man får poäng för cas, comps td´s etc och MVP delas också ut efter denna "bonusfajt".

  Priser

  En "Bubble-BloodBowl-Mugg" till vinnaren (med sina egna detaljer som, coach, lagnamn och "bomärke" har utlovats.

  Samt en massa kvarlämnat från tidigare prisbord. Återkommer med bild efter säsong 13 är klar så ni får veta vad vi tampas om.

  image

  ¤ Deltagare

  * Mankan - Pro Elves - Berghem Bobcats
  * Mårten - Amazoner - Lustrian Red Sox
  * Erik - Dark Elfs: - Ninja Insaine Combat Elfs
  * Mike -
  * Olof -
  * Emil - Necro: Tomtebo Night Dwellers
  * Daniel Lee -
  * Lars - High Elves igen eller?
  * Basse - Dumma, snygga ogräs, (tror han ja... thihi)
  * MegaMartin -

  UPPDATERAS ALLT EFTERSOM....
 • Kan @Snow eller @Stareater skapa säsong 14 när ni finner tid också lägger ni in NICE där. Jag skapade dem i säsong 13. :)
 • MItt "Elven Union"-lag heter Berghem Bobcats och vete tusan vilken säsong de ligger under.
 • Får se om jag står ut hela säsongen, men jag tänkte köra Amazoner.

  För att lansera laget på den internationella scenen har laget nyligen fått en ny coach och rebrandats från Rödstrumporna till Lustrian Red Sox.

  image
 • Kan vi korta ner trådnamnet till bara bubble säsong 14? Vi har ju inte flera trådar längre.

  Onödigt också att nämna nominering för MVP eftersom det är standard nu. Ska läsa igenom i detalj under dagen och avgöra om det finns mer som är överflödigt.
 • Snow said:

  Kan vi korta ner trådnamnet till bara bubble säsong 14? Vi har ju inte flera trådar längre.

  Onödigt också att nämna nominering för MVP eftersom det är standard nu. Ska läsa igenom i detalj under dagen och avgöra om det finns mer som är överflödigt.  Har fixat trådnamnet och absolut, mvpfördelningen skall tas bort är ett par saker till jag inte hunnit med också som jag ska styra upp under dagen. Är som sagt inte helt klar med inlägget :)
 • Expensive mistakes kanske går att lösa via
 • Har gjort en omröstning om de regler som vi inte bestämt oss för....

  Sedan kan vi be de som inte är med i ligan att de inte röstar :P
 • Det saknas två kombinationer (2^3=8)

  Nej,ja,nej
  Ja,ja,nej
 • Snow said:

  Det saknas två kombinationer (2^3=8)

  Nej,ja,nej
  Ja,ja,nej  Sådär går det när man försöker vara duktig med mobilen mitt i natten under täcket för att inte väcka någon. ;)

  Gör om och rätt lite senare idag :)
 • Sådär, nu borde omröstningen vara rätt.
 • Frantic said:


  Sådär går det när man försöker vara duktig med mobilen mitt i natten under täcket för att inte väcka någon. ;)  Jag vill inte veta vad du gör under täcket mitt i natten.
 • Stareater said:

  Frantic said:


  Sådär går det när man försöker vara duktig med mobilen mitt i natten under täcket för att inte väcka någon. ;)  Jag vill inte veta vad du gör under täcket mitt i natten.


  Tydligen försöker jag skapa en omröstning :P
 • Jag är ju en nej röstare på korten eftersom alla med spelplan behöver dem för vi ska kunna spela med dem.

  Men om någon vet om de ligger ute på nätet någonstans skulle jag kunna skriva ut dem på jobbet, plasta in och dela ut till alla så vi kan prova dem... så om någon kan länka till dem så styr jag upp det.
 • Kontaktade @MegaMartin via mail. Han kommer inte vara med.
 • Hallåjken alla bubblare. Jag har nu snackat med både WoB och Fantasia om den Blitzmania-turnering som GW kommer köra på sina icke-GW butiker. Jag tänkte mig som så att alla coacher reggar sig på Blitzmaniasidan (när den kommer upp, inte än i nuläget) och sen kör vi Bubble 14 matcherna som vår insats i Blitzmania på WoB. Själv ska jag regga ytterligare ett lag till Blitzmania på Fantasia för att de också ska få matcher reggade. De som vill så göra tycker jag så ska göra. Hobbyn syns och lite merchandise kanske kan inhystas. Det rör sig om kanske sex veckor från 4/2. Jag ska försöka spela lite fajter nere på Battle Bunkern till Fantasia-turneringen.
 • Stareater said:

  Kontaktade @MegaMartin via mail. Han kommer inte vara med.  Aha trist

  khanmank said:

  Hallåjken alla bubblare. Jag har nu snackat med både WoB och Fantasia om den Blitzmania-turnering som GW kommer köra på sina icke-GW butiker. Jag tänkte mig som så att alla coacher reggar sig på Blitzmaniasidan (när den kommer upp, inte än i nuläget) och sen kör vi Bubble 14 matcherna som vår insats i Blitzmania på WoB. Själv ska jag regga ytterligare ett lag till Blitzmania på Fantasia för att de också ska få matcher reggade. De som vill så göra tycker jag så ska göra. Hobbyn syns och lite merchandise kanske kan inhystas. Det rör sig om kanske sex veckor från 4/2. Jag ska försöka spela lite fajter nere på Battle Bunkern till Fantasia-turneringen.  Vart finns det info om vad blitzmainia är för något?

 • Det står lite på bloodbowl.com men i stort är det en kampanj för att få folk att besöka sina lokala butiker lite mer.
 • Jag är för BUBBLE14 -> Blitzmania
 • Jag är också för BUBBLE14 -> Blitzmania
 • Jag tycker också det verkar coolt, så jag är på.
 • OBBLM är nere eftersom nåt gick snett i uppgraderingen. Återkommer förmodligen först imorgon.
 • Äsch då jag som vann med 11-0 mot Frantic. Nåja vi får väl spela om helt enkelt.
 • khanmank said:

  Äsch då jag som vann med 11-0 mot Frantic. Nåja vi får väl spela om helt enkelt.  Ah vi kör ikväll kl 20.31 B-)
 • Matchrapport kommer men brutalt rolig match spelades ikväll på Trastvägen mellan ligans i dagsläget enda två alvlag.
 • image

  Fick vi se match of the year redan i först fajten för säsongen 2017? Ja kanske, alla betalande fick då valuta för pengarna där Berghems proffsiga alver kom ned till mariehems för att möta de ninja krigande mörker alverna på deras hemma arena.

  Med facit i hand kan man säga att lagen fick en halvlek var där de förnedrade varandra ;)

  Proffsalverna tog den första medans En dålig försäsongsträning tog ut sin rätt och NICE kunde plocka hem den andra halvleken.

  Nästan en fullsatt publik fick se blod redan i första blitzen från NICE som gav -av på en blitzer för motstånarns, för att sedan stå som paralyserad av de proffsiga alvernas galna spel. 0-1 blev iofs 1-1 men efter at MADdonna casade ut sig själv så öppnades det upp till 1-2 och blitz på kick of till 1-3 innan pausvilan kom.

  Coach Frantic skällde mycket på sina spelare som kom ut med nytt självförtroende och vände matchen med en egen blitz och ytterligare en Steal vid en missad passning.

  När det återstod två rundor så satsade Frantic allt på en kant, bollen landade kickades på den sidan (där mer än halva laget redan var samlat) så en nöjd coach i hemmalaget tappade mer eller mindre hakan när matchens 3:e blitz kom och proffs-alver kom stormandes från alla håll och kanter och tog emot sin egen kick of.

  En misslyckad blitz på bollhållaren (pil/pil) gav proffsen chansen att avgöra i sista rundan (5-3) men en enkel dodge satte stopp för det 1, ingen rr kvar). Istället kunde ninja alverna, plocka boll. Slå bort en massa trötta proffsalver (som tydligen inte tränat för 16 rundor), plocka bollen, lämna över bollen och kasta bollen till DIEana (witchelf) som dodgat sig fri och ta emot den på rätt sida av td-linjen.

  4-4 slutade matchen och 1-2 i cas.

  Tre höjningar var och 50-40k i pengar löd fördelningen i en otroligt underhållande tillställning.

  Efter en snabbintervju med båda coacherna så var de eniga, den här säsongen komm vara kul.... på ett eller annat sätt. :)
 • Sådär, då var vi uppe igen
 • Toppen att du fick det att funka. Jag ser dock att statistiken på förstasidan går mot liga och inte division. Det är ett defaultbeteende om den inte lyckas läsa ut nuvarande säsong. Ska se om jag lyckas lista ut vad som gått snett och komma med en patch.
 • Admin-nytt från och med denna säsong: Alla skapar sina lag i Division B (BUBBLE: B). Att flytta lag mellan divisioner är massa merarbete och om vi ändå ska spela med lag som fortsätter mellan säsongerna (enligt officiella regler) blir det enklare att bara skapa tournaments när vi börjar på nytt.
 • Tidigare har man angett aktuell säsong genom att välja rätt tournament id i local settings. Men det kanske har ändrats?
 • Det verkar inte gå att ladda upp team badges heller. Misstänker dock att det är en filrättighetsfråga snarare än kod-fråga.
 • Bra jobbat killar :)
 • Tjo!

  Jag är upptagen tom måndag men laget har precis fått sin "team-badge" och är GRYMT spelsugna. Så vem vill mäta sina krafter?

  image

  Ps. @Stareater New Kids With Block har företräde så vi kan spela klart vår semifinal Ds.
 • Jag kan spela vardagkväll nästa vecka, måndag, tisdag, torsdag. kan möjligtvis spela på dagtid också
 • Ikki said:

  Jag kan spela vardagkväll nästa vecka, måndag, tisdag, torsdag. kan möjligtvis spela på dagtid också  Men så najs! Kan jag boka in tisdag? Borta eller hemma spelar mig ingen roll :)

  Edit: Rätt dag fixat....
 • Jag har en del tid ledigt dagtid just nu, men inte så mycket kvällstid (förutom de kvällar som @Frantic uppenbarligen är bortrest).
 • Frantic said:

  Ikki said:

  Jag kan spela vardagkväll nästa vecka, måndag, tisdag, torsdag. kan möjligtvis spela på dagtid också  Men så najs! Kan jag boka in onsdag? Borta eller hemma spelar mig ingen roll :)


  @Frantic lär dig läsa vilka dagar @Ikki kan =)
 • Ja men hur fan går det med säsong 13? Vann jag eller?

 • Kan jag göra en Radge nu?
  Ogre's billigare, alla är Leaders och titchy tar bort tackle på block tärningarna?
  Eller måste jag smöra mera, typ komma hem med en hembakad kaka till alla i ligan?
  Är vi fortfarande bara vi Eight Usual Suspects?
 • Marty33 said:

  Ja men hur fan går det med säsong 13? Vann jag eller?  Nope du har inte vunnit, jag och Mårten gör vårt bästa över att hitta en tid som passar oss båda och sedan har du din motståndare i finalen redo :)

  Men eftersom vårt schema inte går så bra ihop så har vi valt att starta säsong 14 så alla som vill komma igång med spelandet ska få göra det och slippa vänta på att kombinationen Erik vs. Mårten ska bli verklighet.

  Marty33 said:

  Kan jag göra en Radge nu?
  Ogre's billigare, alla är Leaders och titchy tar bort tackle på block tärningarna?
  Eller måste jag smöra mera, typ komma hem med en hembakad kaka till alla i ligan?
  Är vi fortfarande bara vi Eight Usual Suspects?  Jag har inget emot att ogräsen är billigare (som det ser ut på omröstningen så verkar du få det igenom också) Sedan hur övriga vill göra med att titchy neutraliserar tackle vet jag inte men det är ok med mig.

  Leader på ogräsen däremot är jag allergisk mot, Jag spelade med ogräsen enligt standard rules och mankan med iaf titchy regeln igenomklubbad (minns inte om priset var billigare också) vi klarade av det och ser inte meningen med att göra dem ytterligare bättre. Men som sagt jag vänder kappan efter vinden om övriga vill släppa på det också.

  Vilka som är med i ligan så ser det ut som standarduppsättning, jag har dock inte hört något från Olof, har du pratat med honom?
 • Stareater said:

  Frantic said:

  Ikki said:

  Jag kan spela vardagkväll nästa vecka, måndag, tisdag, torsdag. kan möjligtvis spela på dagtid också  Men så najs! Kan jag boka in onsdag? Borta eller hemma spelar mig ingen roll :)


  @Frantic lär dig läsa vilka dagar @Ikki kan =)  Haha, jag skulle skriva tisdag, men vettitutsan varför jag skrev onsdag :P
 • Orange is the new black - onsdag är nya tisdag.

  Öka tempot nu grabbarna bojz
 • BLITZMANIA: På Fantasias Battle Bunker (och hemmavid) kommer man kunna lira också med start måndag [har jag för mig] och Dea tänker köra ranking som de gör i Magic. Som jag greppade det hela så blir det 2 pinnar för seger. 1 pinne för oavgjort och en pinne för spelad match. Sen någon slags bonuskvist för spel i själva Battle Bunkern. Jag är på!
 • Vill också påpeka att när Mankan spelade så hade sur-snottarna move 6 dessutom. Mygel på högsta nivå (har ingenting att göra med att jag gjorde mål runda 16 och utbrast - JA JAG VANN! Varpå Mankan kontrar något i stil med, "grattis till lika, det blev 2-2"
 • Marty33 said:

  Vill också påpeka att när Mankan spelade så hade sur-snottarna move 6 dessutom. Mygel på högsta nivå (har ingenting att göra med att jag gjorde mål runda 16 och utbrast - JA JAG VANN! Varpå Mankan kontrar något i stil med, "grattis till lika, det blev 2-2"  Hahahahaa jajuste den gamla klassikern, den minns jag nu :D

  Kan tilläggas att all pillande med förändringar gällande skills och stats inc, så har @Snow och @Stareater vetorätt i ämnet eftersom det är bara de som kan fippla med koderna på hemsidan för att få in det i bubble....

 • ja jag vet inte, blir inget spel med mig förrän jag bestämt lag, förrän ni spikat ev små benefits för Ogres så att e..........
 • Jag överväger att hoppa denna säsong och istället bara spela Blitzmania intensivt på Fantasia. Vill få till matcher med så mycket folk utanför ligan som möjligt och se om intresse finns för fler att spela kommande säsonger (alternativt skapa divisionsspel).

  Jag kommer inte gå in och ändra några regler i OBBLM. Men jag kan tänka mig att admin-ändra enskilda spelare om det behövs.
 • Jag kan inte lägga till min och @khanmanks match från i kväll på hemsidan.
  När jag går in på schedule match, står rätt lag i your team, men när jag väljer tournament försvinner det och jag kan inte välja något lag till mig och kommer således inte vidare.
 • emilskaya said:

  Jag kan inte lägga till min och @khanmanks match från i kväll på hemsidan.
  När jag går in på schedule match, står rätt lag i your team, men när jag väljer tournament försvinner det och jag kan inte välja något lag till mig och kommer således inte vidare.  Ser vad som är fel i varje fall. Ditt necrolag ligger i bubble 13 inte 14.

 • Ok hur flyttar jag det? Eller måste jag göra ett nytt?
 • Vi måste nu spika reglerna. Typ nyss.

  Det verkar bli Ogres JA i alla fall (4-2) och i övrigt är det 3-3. Nästa röst avgör?