Nya NAF-lag?
 • https://www.thenaf.net/2017/09/additional-races-vote/

  Se till att rösta om ni vill ha nya NAF-lag. Bretonnia och/eller Khorne.
 • Did my duty to change the world...

  Godkänn båda!!!
 • Jag har godkännt båda, tycker de är roliga och efter Knightens nerf så är brets balanserade i min åsikt.
 • Drexxl said:

  Jag har godkännt båda, tycker de är roliga och efter Knightens nerf så är brets balanserade i min åsikt.  Knightens nerf?
 • Eh, vafan? Jag har som mål att någon gång spela med officiella alla NAF-lag, antingen inom Stockbowlligan eller på NAF-turneringar. De kan inte bara lägga till nya lag, det blir ju jättejobbigt :)
 • Klart vi ska ha nya lag. Tjuvtränar ju med Bretonnians i Orca Cola Championship (som för övrigt har signups öppna i nån dag till, BB2 Cyanide). Så tar tillfället i akt att bjuda på en länk om nån skulle vara intresserad.


  http://www.orca-cola.com/beta/index.php
 • Frantic said:


  Knightens nerf?

  Den hade åtta i move förr.
 • Aha... Tack Erik :)
 • Röstade. Har ju redan båda lagen så ...
 • khanmank said:

  Röstade. Har ju redan båda lagen så ...  Hm, har ju bara ett... ditt khorn är ju riktigt najsigt, bara svårt att få tag i en bra Bloodthirster. :/

 • Frantic said:


  Hm, har ju bara ett... ditt khorn är ju riktigt najsigt, bara svårt att få tag i en bra Bloodthirster. :/  Har du sett mitt Khornelag och bloodthirstern jag köpte från vortice miniatures?
 • Stareater said:

  Frantic said:


  Hm, har ju bara ett... ditt khorn är ju riktigt najsigt, bara svårt att få tag i en bra Bloodthirster. :/  Har du sett mitt Khornelag och bloodthirstern jag köpte från vortice miniatures?


  Ja, jag har för mig det, den var lite större och i plast, eller?

  Den var helt ok faktiskt.
 • Kul! Mer att bygga... :)
 • Jepp, mkt najsigt :)

  Aporna gillar jag, skulle vara kul om de skulle bli offentliga också @Pellevin’s Woodlands såklart :)
 • Jag gillar inte aporna. De har ingen fungerande fluff alls.
 • Pellevin said:

  Jag gillar inte aporna. De har ingen fungerande fluff alls.  It takes one to know one :P Jag har inte spelat dem men mött dem och jag gillar dem :)

  z3bb3 said:

  Apor?  image

 • Vad jag menar är att de inte finns i den klassiska Warhammervärlden. Det finns massor av andra lag som testats genom tiderna, som inte heller har den känslan jag eftersöker. Det kanske värsta exemplet var schack-laget, där olika pjäser hade olika stats.

  Jag skulle inte heller gilla Star Wars-teams. De kan vara hur väldesignade som helst, men känslan blir IMHO alldeles trasig.
 • Pellevin said:

  Vad jag menar är att de inte finns i den klassiska Warhammervärlden. Det finns massor av andra lag som testats genom tiderna, som inte heller har den känslan jag eftersöker. Det kanske värsta exemplet var schack-laget, där olika pjäser hade olika stats.

  Jag skulle inte heller gilla Star Wars-teams. De kan vara hur väldesignade som helst, men känslan blir IMHO alldeles trasig.


  Aha du tänkte så, jo det har du rätt i.
 • Inte varit särskillt förtjust i varken khorne, brett eller aporna. Tycker de finns flera vettiga lag i secret league på fummbl. But that´s none of my buisness.

  https://fumbbl.com/help:SecretLeague
 • Bretts och Khorne är fungerande och acceptabel fluff.

  Simyins är pga av Impacts apor.
 • stashman said:

  Bretts och Khorne är fungerande och acceptabel fluff.

  Simyins är pga av Impacts apor.  Tror inte Simyins är på grund av att impact säljer apfigurer. Tror det beror på att en coach skapade ett lag, minns ej hans namn men har för mig att de påminde om lagets namn (kan vara samma, eller med annan stavning) och hans brinnande pasion för att laget ska finnas är anledningen till att övervägs som naflag.

  Att argumentera att khorne och bret är acceptabla genom att hävda att de fungerar så kan vi lika gärna slänga in åtminstone hälften av secret league för de fungerar också, fluff och spelmässigt.

  Hur fluffmässigt kan en bloodthirster vara, nåt av de hemskaste som finns i WH världen ska slåss mot, låt oss säga 6 haflings, och har större sanolikhet att han åker på stryk än flingsen med en -2d....

 • Bret och Khorne har ju dock någon svag GW anknytning, till skillnad från aporna.
 • Inte varit särskillt förtjust i varken khorne, brett eller aporna. Tycker de finns flera vettiga lag i secret league på fummbl. But that´s none of my buisness.

  https://fumbbl.com/help:SecretLeague

  Vilka lag här tycker du är bra? Har tittat igenom dem lite fort och det slår mig att de flesta finns bättre gjorda på annat håll. Varför skall t ex ett lag ha två Ball&Chainspelare utan Secret Weapon?

  AnarchyBowl i Norge har ett par intressanta rosters, framför allt Pestilent Vermins: http://www.anarchy.bloodbowlleague.com/default.asp?p=tl#16
  Och IMHO är denna beastmenrostern helt överlägsen den du förespråkar Janne: http://bb.marmeladov.com/SCCteams.pdf
 • Blir intressant att se ifall både Bretonnian och Khorne kommer få star players i NAF

  Detta baserat på att många turneringar godkänner star players - då kan dom inte ha några.

  Vilka kan de ha enligt BB2 på spelkonsol?
 • Pellevin said:

  Inte varit särskillt förtjust i varken khorne, brett eller aporna. Tycker de finns flera vettiga lag i secret league på fummbl. But that´s none of my buisness.

  https://fumbbl.com/help:SecretLeague

  Vilka lag här tycker du är bra? Har tittat igenom dem lite fort och det slår mig att de flesta finns bättre gjorda på annat håll. Antingen är de fantasilösa eller korkade. Varför skall t ex ett lag ha två Ball&Chainspelare utan Secret Weapon?

  AnarchyBowl i Norge har ett par intressanta rosters, framför allt Pestilent Vermins: http://www.anarchy.bloodbowlleague.com/default.asp?p=tl#16
  Och IMHO är denna beastmenrostern helt överlägsen den du förespråkar Janne: http://bb.marmeladov.com/SCCteams.pdf


  Har inte sett de roster du talar om pelevin förut, och skulle säga att jag hellre spelare Pestilent Vermins över khorne/bret.

  Ang. beastmenlistan är de lätt att plocka, "AHA! Denna är mycke bättre än den du har föreslagit i din lista med 60+ lag lista" så kommer inte ens orka argumentera kring den.

  "Varför skall t ex ett lag ha två Ball&Chainspelare utan Secret Weapon?"
  Antar att du pratar om Clan Pestilence. Har du nånsin spelat med ball & chain mer än en match och känt att detta är en lirare man kan lita på? Jag är en förespråkare att Ball & Chain ska buffas och ser inget fel med att ett skaven lag utan gutter runners får nånting i ersättning (känner själv att de är för lite kompensation för förlusten av gutters och skulle placera dem i lägre delen av t2).


  Så vilka lag kan vara intressanta från secret league? Det är en mer intressant fråga.

  Half-Elf:
  Ett mer passinriktat humanlag, en trevlig variation av humanmässigt bashande och alvspel. Värderat som t2

  Zandri:
  Ett khemri lag basserat på pass-spel istället för fokus på pitch controll som khemri normal brukar spelas om man inte heter lockmund. Lägre T1 / Övre T2, tycker personligen att G access på mumier är rätt stronk, men de saknar riktiga blitzers.

  Rasetra:
  Ytterligare ett pass-spel inspirerat lag för den självplågande anden. Passar människor som njuter av att spela Ogre, de brukar fungera lika ofta som inte. Finner laget kul att spela mer än att det är bra. Unikt att lagets främsta ballcarrier har ag1. Värderat som t2, lägre halvan.

  Hobgoblin:
  Ett lag som visar på vad jag själv anser att en hobgoblin bör ha för sig, med unik positionspelare med block leader. Värderat som lägre T2.

  Von Carstein:
  de har nyligen fått en ändring i sin roster med tillgång till spirit hosts, och med endast 4 vampyrer känner jag att de skulle fungera bättre i naf format, där man aldrig med suntförnuft spelar med mer än 4 vampyrer (förutom från lockmund som kan spela vampyrer hur som helst och ändå få det att funka). Värderat lite bättre än vamp, hade hellre sett detta lag än orginal vamps.

  Slayer:
  Starkt lag som är i grund ett dvärglag utan de tråkiga delen att alla har tackle. Ifall de skillas med guard kan de ställa till ens offensiv rätt hårt om deras ball & chain används på rätt sätt. Ball & chain visar sina bättre sidor i detta lag i och med att dvärgarna runt omkring den kan skydda den. Dock en ball & chain och som i vanliga fall ganska lätt kan tas ut ur spel om den möter en vettig motståndare. Värderat lägre T1.

  Pirat/Ud pirat:
  Båda ganska lika med många positionals. Själv inte spelat dem av enda anledningen att de är ett vanligt lag att möta i secret league. Verkar fungera ok, typ som chaospact.

  Assasin elf/skaven:
  Båda rätt klena lag med fokus på ag, shadowing & stab. Bara spelat skaven varianten och de som normaltsett lirar skaven utan rat ogre & 4 gutters hade nog trivts med det.

  Extremlag som Pygmy och Moulder tycker jag själv äär kul att lira men de är inte bra på nåt sätt och en dark elf coach hade lätt kunnat dansat bort dem.

  Dessa är vad jag kommer att tänka på, har säkert missat nåt kul lag. Så att säga att listorna är korkade efter att du tittat på dem i 2 sekunder känns korkat pellevin. Rekomenderar att du speltestar något innan du kritiserar det.

 • Bra svar!

  Men jag är instinktivt skeptisk till nya lag som känns bättre än t2.
 • Och så har du fel om ballandchain. För att bejaka den måste du även förespråka att ta bort secret weapon på alla dem. Annars behövs en prishöjning. Att gå från 70 till 120 kan inte räcka. Och jag kräver även en flufflösning.
 • Tycker reglerna för aporna ser jätteroliga ut men som @pellevin säger så passar dom inte in i fluffen för fem öre.
  Ett lag med massa extra arms skulle passa bättre fluffmässigt med blue/pink horrors of tzeentch. Däremot går man då miste om dom 2 coolaste starting skills spelarna.
  Thrower med 5338, Extra Arm & Strong Arm.
  Blocker med 5428, Extra Arm & Grab.
  Istället skulle man kanske kunna göra nån skoj positional on-pitch spellcaster
  (bombarier utan secret weapon?) eller nån somstartar med pro för att få behålla Trolleri och Spåkonst temat som finns i tzeentch.
 • Har kollat närmre på de listor du listar nu. Von Carstein gillar jag. Den är nytänkande utan att bryta formatet. Men svår att föra över till turneringsspel, om man inte gör en liten ändring och tillåter köp av spöken, kanske 0-4.

  Men jag tycker fortfarande praktiskt taget alla är mindre intressanta än de jag har med i listan jag länkat till i mitt förra inlägg. Och förutom bret och khorne har jag speltestat dem. Och de är kul, och inte för starka.
 • Pellevin said:

  Och så har du fel om ballandchain. För att bejaka den måste du även förespråka att ta bort secret weapon på alla dem. Annars behövs en prishöjning. Att gå från 70 till 120 kan inte räcka. Och jag kräver även en flufflösning.  Nja, det vill jag inte påstå. Jag hävdar att ball & chain är underpower som den är i vilket lag du än sätter den. Goblins tar den bara för att de har inte mycket att välja på, skaven "bör" inte överväga fezglitch. De har för många nackdelar kontra fördelar och är mer kul än bra. Ofta vevar de i luften eller trallar iväg på ena sidan av planen utan att göra någon större nytta.

  Detta är nog nåt som inte går att argumentera för eller emot. De passar ens spelstil eller inte. Själv har inget problem att sopa backen med 2 fanatics i en drive och kommer göra det i nästa drive också. Har egen erfarenhet mot brocCooLi i denna frågan då en av våra matcher slutade med 2 döda fanatics. Två spelare som är lätta att ta ur spel, så skulle aldrig ha nåt emot att motsåndaren lirar med dem.

  Men som sagt, handlar nog om spelstil, vet att det finns vissa som hävdar att man bör köra orcs utan black orcs och de får de la göra om de vill.

 • Det är klart att du kan ha rätt i att boc suger. Men du kan inte ha rätt i att det är ok att ett nytt lag slipper secret weapon med det då de gamla måste ha negatraiten.
 • Pellevin said:

  Det är klart att du kan ha rätt i att boc suger. Men du kan inte ha rätt i att det är ok att ett nytt lag slipper secret weapon med det då de gamla måste ha negatraiten.  Ser inte varför det skulle kunna vara så. Varför har inte Chaos Dwarfs minotaur tillgång till mutations?

 • Treemen är ju ett annat fint exempel på saker som är annorlunda för olika lag.
 • Vad gäller Apor och om de har fluff eller inte, så är det Beastmen. Finns beskrivet i WFB om beastmen i olika former. Antar att det är baserat på den lokala faunan och blev getter i Old World. Men det finns en stor kontinent i söder med Deadlands i den norra delen och längre söderut bara beskrivet som "Southlands". I WFB fluffet är det beskrivet att där finns civilisationer av Skinks och apmän/beastmen.
 • I tLoEG har vi föresten spelat med Woodland, Khorne och Bretonnia ett par säsonger nu och alla lagen har varit uppskattade och tillfört "nytt".
 • Woodland :)
 • Frantic said:

  Woodland :)


  De har tillfört hjärtesorg. De är som stunties, men man har högre förväntningar på sig själv och gråter mer när det går dåligt.
 • Pellevin said:

  Det är klart att du kan ha rätt i att boc suger. Men du kan inte ha rätt i att det är ok att ett nytt lag slipper secret weapon med det då de gamla måste ha negatraiten.

  Ser inte varför det skulle kunna vara så. Varför har inte Chaos Dwarfs minotaur tillgång till mutations?
  Det är en ofantlig skillnad på vilka skills du kan få tillgång till och ifall du har Secret Weapon eller inte. Om du skulle fördubbla priset på Goblin Fanatic, och ta bort secret weapon, skulle han förbättras avsevärt. Skulle du låta honom få välja vilka skills som helst på enkelrull, men låta honom behålla Secret Weapon skulle han vara värd ca 10kgp mer.
 • Olika lag är olika. Gobbo är menade att vara i t3 och detta ser ut att höra hemma i t2.
 • Rostered Star Players ger lite krydda till lagen.

  Tex att ha Earlice i vampyrlag så får man en ghoul

  Frank N Stein i undead

 • Olika lag är olika. Gobbo är menade att vara i t3 och detta ser ut att höra hemma i t2.

  Jag tror inte det är gudagivet att Gobbos är t3. Men detta är inte så viktigt i diskussionen.

  Det var bra att du tog fram ett antal rosters av varierande kvalitet. Det var konstruktivt. Några av dem är riktigt intressanta. Personligen gillar jag som sagt von Carstein jättemycket. Engineers tycker jag också om. Sedan finns flera som ser ok ut, men kanske inte tillför så mycket nytt, t ex half-elf. Och så finns ett antal där konstruktörerna velat lite för mycket.

  Men det var iaf bra att du länkade till detta.

  Och dina tankar kring Hobgoblins håller jag med om. Tycker dessutom att halflings skulle kunna få ta del av en sådan dos. Kanske genom att ge dem lite positionals från Stunty Leeg.
 • Engineer är coolt och om man kör rostered stars och sponsorships så kan man nästan syihop ett sådant lag.

  Bombardier - Farblast's sponsorship
  Flint Churnblade - rostered Star player
  Deathroller - team player
  Bazooka - hyr in Barik för ynka 60k/match

  Hoppas att DZ3 ger ännu mer möjligheter
 • Jag har kollat mer på Secret League. Det finns ett genomgående problem där. Det är att filosofin när man skapar lagen är att man skall göra lag som folk vinner med. Det innebär att man ofta siktar på att göra tier 1-lag. Och IMHO har man då kommit fel ifall man vill skapa lag som skall kunna användas av NAF.

  Det är väldigt enkelt att skapa lag som är bra, men det är precis vad som har förstört en mängd GW-spel. För att ett nytt lag skall vara intressant i BB får det inte uppfattas som bättre än tier 2 när det är nytt. Om sedan efter några år någon liten ändring känns motiverad kan det vara ok. Men att starta i tier 1 innebär en jätterisk att något helt brutet slinker igenom.

  Brets var helt ointressanta innan de nerfades, och efter några år fattade danskarna detta. Men den läxan har inte tillämpats i Secret League. Så många av lagen där är inte lämpliga att använda som de ser ut nu, och det innefattar alla som klassas som "Värderat lägre T1".
 • Sa aldrig att alla lag var lämpliga. Skapar man 60+ lag så är det inte orimligt att nåt skulle vara t1. Vilka lag är det du anser vara för bra? Spelat de flesta och UD/necro kan sopa banan med nästan alla utan större huvudkli.
 • det är bara för att jag envisas att hyra in såg ju! :((((
 • brocCooLi said:

  det är bara för att jag envisas att hyra in såg ju! :((((  Jag hyr ju också in såg :D sämsta starplayers i spelet.